Μην αγοράσετε ακίνητο στην Κρήτη (Ελλάδα) - Πριν διαβάσετε αυτό!

Μην αγοράσετε ακίνητο στην Κρήτη (Ελλάδα) – Πριν διαβάσετε αυτό!

– Χρήσιμες συμβουλές πριν την αγορά ενός ακινήτου στην Κρήτη (Ελλάδα):

1) Κάνε έρευνα αγοράς – Μην βιαστείς!

Πάρε τον χρόνο σου, μην περιοριστείς στον πρώτο μεσίτη που θα βρεις. Σίγουρα στην περιοχή θα έχει πολλά μεσιτικά γραφεία οπότε φρόντισε να επισκεφτείς τα περισσότερα, ώστε να σχηματίσεις μία ολοκληρωμένη εικόνα για την περιοχή που σε ενδιαφέρει και για τα ακίνητα που είναι διαθέσιμα προς πώληση. Σύγκρινε τιμές και ακίνητα γιατί οι τιμές δεν είναι πάντα ίδιες. Διάλεξε έναν έμπειρο & πιστοποιημένο για να κάνει να νιώθει ασφάλεια και σιγουριά για την επένδυση σου και να μην πέσεις στις παγίδες τις αγοράς.

2) Σιγουρευτείτε για την τοποθεσίας του ακινήτου χειμώνα-καλοκαίρι.

Φροντίστε να ελέγξετε την ζωή της γύρω περιοχής σε διάφορες εποχές του χρόνου. Για παράδειγμα, πόσος αναπτυγμένη είναι η ίδιο περιοχή τον χειμώνα σε σύγκριση με το καλοκαίρι, τι σας προσφέρει ανάλογα την εποχή και εάν υπάρχουν ίδιες παροχές σε όλη τη διάρκεια του έτους. Μην βρεθείτε προ εκπλήξεως εάν το χειμώνα πάνω από τις μισές παροχές τις βρείτε κλειστές διότι αυτό συμβαίνει στα περισσότερες παραθαλάσσιες και απομονωμένες περιοχές. Η συμβουλή μας είναι να μείνετε πάνω από ένα μήνα σε αυτό τον τόπο ώστε να καταλάβετε τι πρόκειται ν ακολουθήσει μελλοντικά όταν αγοράσετε το σπίτι ή το οικόπεδο. Νοικιάστε ένα δωμάτιο σε εκείνη την περιοχή για να έρθετε πιο κοντά με τους ντόπιους και τα μέρη τριγύρω. Έτσι μόνο θα μπορέσετε να συνειδητοποιήσετε εάν αυτή η περιοχή σας ταιριάζει στις απαιτήσεις σας. Επιλέξτε περιοχές που θα έχουν σε κοντινή ακτίνα super markets,νοσοκομείο ή κέντρο υγείας και ότι ο δρόμος πρόσβασης θα είναι εύκολο σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

3) Εξασφαλίστε την ησυχία & την θέα που θα έχει η μελλοντική σας αγορά.

Εάν ψάχνετε σπίτι με θέα φροντίστε να είναι λίγο πιο έξω από το κέντρο του χωριού ή της πόλης ώστε να μην επεκταθούν οι διπλανοί αγοραστές και χτίσουν μπροστά από το σπίτι σας και χαθεί η θέα και η ηρεμία σας. Σημαντικό θα ήταν το οικόπεδο να είναι επικλινές και όχι επίπεδο ώστε να παραμείνει η θέα ανεμπόδιστη στην περίπτωση που ανεγερθούν και άλλα κτήρια τριγύρω.

4) Επιλέξτε έμπιστο δικηγόρο.

Ο δικηγόρος σας θα είναι το δεξί σας χέρι στην διαδικασία της αγοράς. Θα ελέγξει όλα τα χαρτιά που συνοδεύουν το ακίνητο για να είναι καθαρό από βαρύ και υποθήκες. Θα σας καθοδηγήσει έτσι ώστε η αγορά να γίνει με ασφάλεια και αξιοπιστία. Θα προτείνει συμβολαιογράφο και λογιστή που θα χρειαστείτε στην συνέχεια.

5) Διαλέξτε έμπειρο πολιτικό μηχανικό.

Ο μηχανικός θα ελέγξει και αυτός με τη σειρά του εάν το συγκεκριμένο ακίνητου έχετε επιλέξει αντιστοιχεί στις απαιτήσεις σας. Θα μαζέψει όλα τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να αποδεχθεί η οικοδομησιμότητα του οικοπέδου ή την νομιμότητα του διαμερίσματος. Επίσης θα σας ενημερώσει για τα επόμενα βήματα, όπως α) έκδοση οικοδομικής άδειας β)πληρωμές ΙΚΑ γ) φόρους κατασκευής κ.α.

 Επικοινωνήστε μαζί μας και οι ομάδα των έμπειρων μηχανικών μας θα χαρεί να σας εξυπηρετήσει,  στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση:  info@tractus.gr  ή στο τηλ.  +30 28310-30280

Επικοινώνησε μαζί μας   Δείτε Project μας