4 Απλά tips για Eco- friendly ανακαίνιση κατοικίας.

4 απλές συμβουλές για Eco-friendly ανακαίνιση κατοικίας

 

“Environmental pollution is an incurable disease. It can only be prevented.” ― Barry Commoner

 

Μία Eco-friendly κατοικία  είναι ένα σπίτι φιλικά σχεδιασμένο προς το περιβάλλον, κατασκευασμένο με υλικά και τεχνολογία που μειώνει τόσο την αποβολή βλαβερών αερίων προς το περιβάλλον όσο και τις ενεργειακές ανάγκες του σπιτιού. Εάν είστε και εσείς από τους πολίτες που έχει ευαισθητοποιηθεί με την κατάσταση του οικολογικού συστήματος και δεν θέλετε να έχετε αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον σας προτείνουμε μερικούς  οικολογικούς τρόπους υλοποίηση.

 

Πως θα το πετύχετε αυτό μέσω μιας ανακαίνισης?

1. Οικολογικά έπιπλα στην διακόσμηση του σπιτιού

Είτε βρίσκεστε στην κατασκευή της νέας σας κατοικίας είτε στην απλή ανακαίνιση ενός δωματίου χρησιμοποιήστε στη διακόσμηση έπιπλα τα οποία είναι από Επαναχρησιμοποιούμενα Υλικά  ή από υλικά τα οποία είναι εξ’ ολοκλήρου ανακυκλώσιμα. Τα ξύλινα έπιπλα να είναι από πιστοποιημένα ξύλα και να έχουν σχεδιαστεί με τέτοιες μεθόδους που δεν έχουν αρνητικό αντίκτυπο στα δάση. Συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του φυσικού πλούτου της γης και ταυτόχρονα θα έχετε έναν μοντέρνο και σύγχρονο χώρο που  θα ανταπεξέρχεται στις καθημερινές σας απαιτήσεις. 

2. Δώστε χώρο στα φυτά – λουλούδια στο μπαλκόνι και τον κήπο σας

Τα φυτά στους εσωτερικούς χώρους «φιλτράρουν»  τον αέρα, απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα κατά την φωτοσύνθεση και παράγουν οξυγόνο στην ατμόσφαιρα του σπιτιού. Γενικά βοηθούν στην αγχώδη και «μολυσμένη» καθημερινή μας ζωή.

3. Βάψτε με οικολογικό χρώμα τους τοίχους της κατοικίας σας

Τα οικολογικά χρώματα φτιάχνονται από φυσικά υλικά και είναι φυτικά, συνεπώς και πιο ασφαλή για τη υγεία και το περιβάλλον μας.  

4. Χρησιμοποιήστε μεθόδους – τρόπους που δεσμεύουν την ηλιακή ενέργεια (Ηλιοθερμικά Συστήματα + Ηλιακός  θερμοσίφωνας + Φωτοβολταϊκά )

Η Ελλάδα είναι μία χώρα η οποία έχει ήλιο τις περισσότερες μέρες το χρόνο. Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν σωστά την ηλιακή ακτινοβολία. Τα ηλιοθερμικά συστήματα την μετατρέπουν σε θερμική ενέργεια η οποία μπορεί να παράξει ηλεκτρισμό για όλο το νοικοκυριό. Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες προσφέρουν άφθονο ζεστό νερό σχεδόν όλη την διάρκεια του χρόνου, χωρίς να χρειάζεται να καίτε ρεύμα. Τα ηλεκτρικά πάνελ εξασφαλίζουν ηλεκτρισμό, θέρμανση  και ψύξη με σχεδόν μηδαμινό κόστος και ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας.

Εν ολίγοις, η κατασκευή μιας eco friendly κατοικίας βοηθά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στη μείωση κατανάλωσης ενέργειας ώστε το αντίκτυπο της ανθρώπινης ύπαρξης πάνω σε αυτή τη γη να φέρει λιγότερα αρνητικές συνέπειες . Μία οικολογική ανακαίνιση μειώνει τα μηνιαία έξοδα ενός νοικοκυριού και δημιουργεί ένα καλύτερο αύριο. 

Για περισσότερες τεχνικές και έμπειρους τρόπους υλοποίησης των παραπάνω συμβουλών  απευθυνθείτε σε ένα ειδικό μηχανικό. Ο μηχανικός θα ξέρει σίγουρα να σας προτείνει τις κατάλληλες λύσεις για όλες τις απαιτήσεις  και θα σας λύσεις όλες τις απορίες γύρω από μια οικολογική κατοικία. 

 Επικοινωνήστε μαζί μας και οι ομάδα των έμπειρων μηχανικών μας θα χαρεί να σας εξυπηρετήσει,  στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση:  info@tractus.gr  ή στο τηλ.  +30 28310-30280

Επικοινώνησε μαζί μας   Δείτε Project μας