Στοιχεία Έργου

To «Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας» είναι ένα δημόσιο κτήριο το οποίο έχει συνολική έκταση 2.500τ.μ. Αποτελείται από δύο κτήρια, το ένα από τα οποία θα φιλοξενήσει το δημοτικό νηπιαγωγείο και το άλλο θα φιλοξενήσει κέντρο απασχόλησης για ηλικιωμένα άτομα.

Το έργο ανατέθηκε στην εταιρεία Tractus Properties & Engineering από την Κ/Ξ Εργο Α.Ε. – Κάππα Τεχνική Α.Ε. με σκοπό την διαχείρηση του έργου και την πλήρη αποπεράτωσή του μέχρι και την οριστική παραλαβή του από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνου. Το συγκεκριμένο έργο θεωρείται από τα πιο σύγχρονα που έχουν κατασκευαστεί στην πόλη τα τελευταία χρόνια, τόσο ως προς τα συστήματα που έχουν εφαρμοστεί, όσο και ως προς την αρχιτεκτονική του εφαρμογή.

Το κτίριο έχει κατασκευαστεί με όλες τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας για τα παιδιά, ενώ το «τραίνο» της όψης, που «διαπερνά» το κτήριο του βρεφονηπιακού και οδηγεί στο κέντρο απασχόλησης ηλικιωμένων, είναι το σήμα κατατεθέν του κτιρίου. Η παιδική χαρά η οποία θα χρησιμοποιείται από τον βρεφονηπιακό σταθμό θεωρείται πρότυπο, καθώς έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με τις πιο απαιτητικές προδιαγραφές. Το τελικό του αποτέλεσμα δείχνει την δυσκολία καθώς και την ιδιαιτερότητα της κατασκευής, η οποία διήρκησε σχεδόν 2 χρόνια.

  • Συνολική Έκταση: 2500m2
  • Τοποθεσία: Ρέθυμνο
  • Έτος Κατασκευής: 2015

Έργα